Staart
+ Etusivulle    + Sivukartta  
Tuotantojyrsimet EtusivuTuotteetTuotekehitysYhteystiedot
Kokoojavaunut
Tuotantojyrsimet
Tuotantojyrsimet
Tuotantojyrsin 8,3 - 9 metriä
Tuotantojyrsin kääntäjällä
Tuotantojyrsin 6 metriä
Siirtokuljetusperävaunut
Kartiolieriövaihde »
Karheejat »
Jyrsinturvekääntäjä KÄ-18 »
Jyrsinturvekääntäjä KÄ-9 »
Suunnanvaihtajavaihteisto »
Alennusvaihde »
Yhdistelmäperävaunu YPV-50 »
Kärkikippaava kauha »
Turvekentän kantojyrsin »

+ Svenska
+ English

Tuotantojyrsin, työleveydet 6 m, 8,3 m ja 9 m

Terävarustus on koukkuterä, malli 2006.Koukkuterä, joka muodostaa rakeen. Jos suo on rikkomaton eli jos suon pintaa ei ole pilattu esim, kunnostusjyrsimellä.Mahdollisimman suuri määrä raetta kuivatuskerroksessa nopeuttaa kuivumista ja vähentää pölyämistä. Koukkuterä irrottaa suon pintaa pistämällä, ei repimällä. Koukkuterällä tehontarve on saatu minimiin.Koukkuterällä pienennetään kenttää tuotantoaikana nousseet irtopuut ja kannot ajamalla jyrsimen kierrosluku täysillä kierroksilla ja vetotraktorin nopeus ryömintänopeudella.Tuotantokenttään nousseita puita voi vielä tehokkaasti pienentää syksyllä kun puut ovat kentässä jäätyneenä kiinni eikä lunta vielä ole.Jyrsimellä puuta pienennettäessä jyrsitään kentän pinnan yläpuolella oleva puu, jos jyrsitään kentän pintaa, raetta ei enää saada.Kentän pintaan nousseiden kantojen lyhentäminen on tärkeää siksi, että kannot aiheuttavat erityisesti karheejien rikkoutumisia tuotannossa ja irtopuut ovat haitaksi mekaanisessa ja imuvaunutuotannossa. Jyrsimen terävarustus kannattaa pitää terävänä sillä säästää yhden farmaritankillisen polttoainetta tuotantokaudessa.

Jyrsimen runko on varustettu takatuennalla runkovaurioiden estämiseksi.

Jyrsimen säätöpyörä on 700/225 korkeus 1200, millä saadaan riittävä kantavuus tasaisen jyrsintäkerroksen saavuttamiseksi. Etupyörät 400/155 korkeus 850. Jyrsimessä on myös tarkka säätöruuvi, jolla määritellään jyrsittävän kerroksen vahvuus.

Jyrsimen teräputken laakerointiin on järjestetty rasvaus laakerien tiivisteille ja laakerille erikseen. Yleisesti tunnetaan tosiasia, että kun laakeri rasvataan yhdellä nipalla poistuu rasva siitä tiivisteestä, josta se helpommin pääsee. Tämän johdosta toinen tiiviste jää ilman rasvausta. Tiiviste tuhoutuu ja sen jälkeen laakeri. Rasvausmahdollisuus on järjestetty myös teräputken nivelille, johon kuuluvat osat nivelpallo, nivelpesä, niveltapit ja helat.

Elementtien nivelet on rasvattavilla kiinteillä tapeilla. Runko pysyy kunnossa ja suorassa.

Jyrsin on traktorin perävaunun vetolaitteeseen kytkettävä. Päästään nopeasti ja turvallisesti töihin.

Jyrsimen vaihteisto on Raiselift Oy:n oma valmiste ja on järein valmistuksessa olevista tuotantojyrsimen vaihteista. Valmistettu vuodesta 1995 lähtien 200 kpl.

Tuotantojyrsimiä on valmistettu vuodesta 1987 6 m, 9 m ja 11,5 m. Valmistettuja jyrsimiä on yhteensä 220 kpl.

 


 

+Tulosta

Raiselift Oy - Raivalantie 524 - 39920 SUOMIJÄRVI - Puhelin 045 154 9772, 0400 126 332, 02 544 4141